Sol, sommer og social gaming

Har I ikke de store planer i sommerferien?

Er du lidt bekymret for om din Gamer kommer til at opholde sig for meget foran skærmen i sommervarmen?

Ro på.

Det går nok ikke så galt.

Læs med her, så tror jeg at dine bekymringer smelter væk, som smør på et solrigt terrassebord, i løbet af få minutter.

Jeg har lavet følgende  5 tips, der kan bruges som inspiration til sommerferien med din Gamer.

  1. Esport camps

Flere steder udbydes der hen over sommeren såkaldte Esportcamps af forskellig varighed. Det er lidt som håndbold-eller fodboldskole, bare med gamingen som afsæt. Formålet er naturligvis at være sammen med ligesindede, hygge, game og (de fleste steder) også få sig rørt, så det hele ikke går op i computerspil.

Hos os, har kommunen lavet et feriepas, hvor Esport også har fået plads på linje med andre fritidsinteresser.  Tjek din kommune eller lokale Esportsforening.

  1. Spil med.

Hvis I alligevel ikke planlagt det store,  er det måske nu du skal finde ud af, hvad det egentligt er for nogle spil din Gamer spiller?

Din Gamer vil helt sikkert elske at du bruger tid på at sætte dig ind i hvad han/hun laver, og det er ren forælder-bonus for dig:

Du får indsigt i spillet, tonen, og stemningen. Du får samvær med din Gamer, og mulighed for at se hvad han/hun kan ved en computer. Jeg vil vædde på,  at du efterfølgende har den dybeste respekt for dit barns kunnen foran skærmen.

Det er ikke 7kabale-tempo. Trust me.

  1. Planlæg et Lan-party

Et lan-party kan sagtens kombineres med at ungerne sover i telt i haven og laver mad på bål. Hvis vejret er til udeliv,  er det en rigtig fin måde at sørge for ungerne også kommer væk fra skærmen med jævne mellemrum.

Brug tid på at sætte rammerne sammen med din Gamer, så der er klare retningslinjer før gæsterne kommer. Og hey; der behøver ikke være 8 Gamere til et Lan-party, 2-3 venner kan sagtens gøre det.

Faktisk er det nok næsten hyggeligere, hvis det er en lille flok. Både for dig og for dem.

  1. A walk down memory lane

Spillede du noget da du var barn? Nintendo? Playstation? Eller måske noget helt 3.? Hvis den danske sommer byder på en regnvejrsdag, og du har mod på det,  kan du gennemtrawle brugtmarkedet for den type spil du selv spillede da du var barn. På den måde viser du din Gamer hvordan verden så ud, da du var på deres alder.

Bonus: du kan flashe dine skills og vinde respekten tilbage, hvis du fik tæv på din Gamers hjemmebane.

Vær opmærksom på at der måske skal en særlig ledning til, for at en ældre konsol kan kobles til et nyere tv, den kan erhverves for relativt få penge.

  1. Go Go Go

Hvis din Gamer trænger til lidt motivation for at komme ud af døren, kan Pokémon Go måske hjælpe. I kan støde på Pokémons alle vegne, men mange af dem gemmer sig tæt på seværdigheder og ved vandet.

Det er ret sjovt at gå på jagt sammen, I får set noget samtidigt og alle kan være med.

Pssst: Tag dig i agt – herhjemme er det altså ikke Gameren, der er mest bidt af det spil 😉

  1. Slå koldt vand i blodet

Din Gamer er ikke nødvendigvis ensom på værelset. Der gemmer sig et stort fællesskab bag skærmen, og selvom det kan være svært at forstå, så er det altså også socialt.

Vær dog hele tiden opmærksom på at vande din Gamer med jævne mellemrum, sørg for at computeren ikke overopheder hvis det er varmt, læn dig tilbage og glæd dig over du sparer solcremen 😉

Spøg til side; husk grænserne og adspredelserne i sommervarmen, så det ikke udelukkende bliver en skærmsommer.

Alting med måde, også i sommerferien. 

(Bortset fra is – selvfølgelig!)

Rigtig god sommer 🙂

Kommenter