Gaming tog min søn!! I truely doubt that ;0)

Gaming gør dit barn asocialt!!

Fortnite er et isolationsfængsel for dit barn!!

Åhh jeg kunne blive ved og ved.

For helt ærligt, så findes der virkelig meget vrøvl på nettet, og de der Facebook-clickbait-artikler er, efter min klare overbevisning, en stor del af det.

De første par gange jeg faldt over sådan en artikel, følte jeg det der stik i hjertet.

Du kender det garanteret godt:

Det der ’jeg-gør-noget-helt-forkert-for-mit-barn-der-skader-og-mærker-ham-for-livet’-stik.

Tænk sig, at jeg kan finde på at lade drengen spille et spil, der både gør ham asocial, afhængig, voldelig og måske endda tager ham fra mig! Jeg må jo være komplet idiot! Hvad er jeg egentligt for en mor?? Faktisk kan I ligeså godt ringe til kommunen med det samme, for jeg er slet ikke i stand til at tage vare på det barn!

Jeg gav derefter mig selv en gedigen kindhest og tog mig alvorligt sammen – for helt ærligt….

Er gaming farligt og usundt for dit barn??? Måske! Men er alting ikke det, hvis det tager overhånd?

Jeg har læst flere af de artikler der maler fanden på væggen over computerspil, og raskvæk kæder det sammen med depression, angst alle mulige forfærdelige skrækscenarier. I USA hævder man at f.eks. skoleskyderier hænger sammen med voldsomme computerspil, mere end det hænger sammen med, at man får stukket et gevær i hånden på sin 5 års fødselsdag, og at landet i øvrigt har en meget lempelig våbenlov.

Jeg tror ikke rigtigt på det.

Faktum er, at der findes ligeså mange undersøgelser der modbeviser at man bliver voldelig af computerspil, som der findes undersøgelser der bakker påstanden op. Så hvad skal vi tro?

Jeg tror ikke på det er selve gamingen, der er synderen.

Hvis nu vi lige et øjeblik forestiller os, at der havde været en voksen indover til lige at krydre gamingen med en god portion indsigt og nogle rammer der også gav plads til anden form for leg og adspredelse,  så var det nok næppe gået så galt.

Og nej, der kommer ikke nogen ind i computeren og tager dine børn fra dig.

Når nogen deler den type artikler på nettet handler det om uvidenhed, det er jeg sikker på. Det handler om at man som forældre ikke ved nok om gaming. Det er helt normalt at uvidenhed fostre utryghed. Sidder man ovenikøbet i forvejen med en skepsis, eller måske endda et antipati overfor gamingkulturen, er det naturligvis vand på den mølle.

Jeg forstår det godt.

And then again;

Helt ind i mit GamerMor-hjerte tror jeg på, at det hverken farligt eller asocialt at spille computer. Tvært imod. Det handler om rammerne! (Jeg ved godt jeg bliver ved med at vende tilbage til de rammer, men det er bare så vigtigt)

Som forældre må vi tage ansvar, og ikke bare stikker vores børn en computer og håbe på det bedste.

Er det hårdt arbejde? Bestemt!

Vil der komme konflikter? Trust me!

– men det er det værd!

Selvom det er skidesvært!

I mit næste blogindlæg vil jeg give tips til, hvordan du kan hjælpe din Gamer, så gamingen ikke tager overhånd.

Jeg håber du vil læse med.

#GamerMor

Hov forresten. Vil du være helt sikker på, du ikke misser mit næste indlæg?

(det var det, med tips til at Gamingen ikke tager overhånd)

Skriv dig op herunder, så sender jeg dig en mail når der er nyt på bloggen.  

Kommenter