Fri leg, fællesskab og virtuel legeplads.

Hvad er det lige det der gaming kan?

Hvad handler det om? Hvorfor er det i så høj kurs ved vores unger?

For min Gamer, er der ingen tvivl om, at computerspillene giver ham et godt gedigent fællesskab. Legekammerater fra nær og fjern, der deler interessen for gaming.

For ham er det leg på lige fod med de lege, hvor de tonser rundt ude i haven og plaffer løs på hinanden med nerfguns, hopper på trampolin, eller bygger med lego.

Det er fællesskab, og noget at være sammen om.

Det ser jeg virkelig mange eksempler på når jeg stopper op og kigger efter:

Min Gamer spiller computer med én han engang gik i børnehave med, de ses ikke rigtigt længere fordi han bor langt væk. Nu kan de lege sammen online og holde kontakten på den måde. Det er fedt.

Han gamer med sine fætre, selvom de er nogle år ældre end ham. Han har ikke rigtigt mulighed for at tale og lege med til hverdag. De hygger sig virkelig.

Kammeraterne fra skolen, ikke bare fra hans klasse, men også nogen fra de større klasser, er en stor del af det netværk han ’leger’ med online.

Ind imellem gamer han også med sin far. Det er kvalitetstid for dem begge, og jeg kan ikke svare på, hvem af dem de to, der nyder det mest.

Nogen gangen er det et stort sammensurium af det hele. På kryds og tværs. Der games, hygges og leges,  uanset alder og geografisk placering.

Det hele handler om fælles interesser. Og alle kan være med.

Jeg kan ikke lade være med at synes det er ret fantastisk. Faktisk.

Det er dét gaming kan.

Og det er dét, vi skal forstå.

Vores børn er ikke alene når de sidder foran computeren. Slet ikke.

Dermed ikke sagt at de aldrig skal lave andet. For der skal andet til.

Helt sikkert. (Det vidner vores meget faste computerrammer herhjemme, i den grad om.)

Det er altså derfor, de gider det.

Det er derfor, det fylder meget for dem.

Det er dér, deres venner er.

Det er en del af deres legeplads, og måske i virkeligeheden den de foretrækker. De bygger storslåede, seje ting sammen i Minecraft, og når det går det vildere for sig, er det ’last man standing’ i fx Fortnite. Legepladen er virtuel, og kæmpestor. Der er plads til alle uanset køn, alder, sprog og geografisk placering. Legene er egentligt ikke så forfærdeligt meget anderledes, end de lege der leges på græsplænen eller i skolegården.

Det skal vi forstå, og ikke være så bange for at give plads til.

Det tror jeg i al fald på.

Vi skrives ved.

#GamerMor

Kommenter